zondag 27 september 2009

paddenstoelen


Het is weer een tijd geleden dat ik met mijn camera op pad ben geweest om eens lekker te ontspannen en mooie plaatjes te schieten. Nu de herfst langzaam zijn intreden doet is het een mooie gelegenheid om eens op pad te gaan en mijn eerste paddenstoelen van dit jaar op de gevoelige plaat te zetten. Om deze paddenstoelen te vinden ben ik naar het ingendael gereden. In de veronderstelling dat ik vast wel een aantal paddenstoelen zou tegen komen, ben ik het natuurgebied ingelopen. op een gegeven moment kwam ik een bank tegen. Uitrusten kwam er niet echt van. De bank gemaakt van een halve boomstam was begroeid met mos, en dan is het toch jammer om dit te verstoren. Tussen het mos was een slakkenhuis te vinden, wat het geheel toch iets bijzonders gaf.


Het is natuurlijk een mooi plaatje maar heb nog steeds geen paddenstoel gevonden en dat was toch beetje het doel van deze wandeling. Onderweg kwam ik wel het volgende plaatjes tegen.




Uiteindelijk heb ik nog lang moeten zoeken om mijn eerste foto van een paddenstoel te kunnen maken, maar heb hem gevonden. Een beetje verscholen tussen het mos. Ok het is geen rode met witte stippen en hij is niet al te groot, maar de eerste paddenstoel staat er op.











vrijdag 4 september 2009

preuvenemint

Afgelopen weekend werd voor de 28e keer in maastricht het preuvenemint georganiseerd. een evenement dat begon met een paar kraampjes en uitgroeide tot een groot evenement waar naast een aantal kleine restaurants ook topreaustotants zoals beluga te vinden zijn. De duizenden bezoekers kunnen niet alleen genieten van lekkere gerechten en heerlijke dranken. ook wordt er weer ieder jaar weer gezorgd voor een goed misikaal programma. een aantal jaren achter elkaar speelde op de zondag middag andre rieu met zijn straus orkest. maar omdat dit gratis optreden voor een enorme toeloop zorgde, konden ze de veiligheid van de bezoekers niet meer waarborgen. daarom werdt er voor een goede vervanging gezocht. en dat hebben ze gevonden in het melando orkest onder leiding van danny melando.




Ook in dit orkest is een belangerijke rol weg gelegd voor een maastrichtenaar. Dominique paats is hier de eerste acordeon speler. domenique weet als geen ander met zijn acordion de goede noot te raken bij het publijk.





Het malando orkest gaf een schitterend optreden weg op het vrijthof. naast hun mooie nummers wordt er ook een mooie schow weg gegeven. om deze schow kracht bij te zetten waren er ook deze keer twee dansparen bij.





Danny malando is de derde generatie die het orkest voorgaat. binnen het orkest bevind zich een iemand die al drie genearaties met het orkest meespeeld. naast zijn prachtige viool nummers weet hij ook op een bijzondere manier het publijk te vermaken.





Het is eigenlijk niet voor te stellen dat er op een eenvoudige houtzaag nog zo mooi gemuciseert kan worden. binnen het orkest zijn de viool en de acordion twee belangerijke instrumenten. daarom dat naast de solo's ook deze twee muziekinstrumenten samen worden gebracht. niet alleen het samen spel van deze twee instrumenten is bijzonder, ook het samespel van de spelers is bijzonder.





Het was zeker de moeite waard van het bezoeken en zal zeker nog eens gaan kijken als ze in de buurt zijn. in ieder geval komen ze hoogwaarschijnlijk volgend jaar weer naar maastricht. dus wil je naar een gratis optreden van het malando orkest en daarbij genieten van bijzondere gerechten geserveerd door top restaurants noteer dan alvast het laatste weekend van augustes in je agenda.