dinsdag 27 oktober 2009

poffertjes

Maastricht is een prachtige stad om in te wonen. her en der zijn kleine natuur gebiedjes te vinden met soms bijzondere flora en fauna. Maar ook buiten Maastricht is veel moois te zien. Meestal als ik er op uit ga, ga ik naar de bekendere natuur gebieden hier in de buurt. Dit zijn vaak de gebieden die door Staatsbosbeheer, natuurmonumenten en Limburgs landschap beheerd worden. Door de ligging van Maastricht ben je vaak beperkt in het bezoeken van deze natuurgebieden. Daarom ben ik eens gaan zoeken op internet naar informatie over natuurgebieden in Belgiƫ. Ik wist dat er een groot natuurgebied lag bij Maasmechelen. maar verder wist ik er niet veel van af. Al snel kwam ik er achter dat het natuurgebied gelegen bij Maasmechelen de Mechelse Heide was.




De Mechelse Heide maakt deel uit van Nationaal Park Hoge kempen. Het nationaal Park bestaat uit een aantal aan elkaar gelegen natuurgebieden, die via een vijf tal toegangspoorten te bezoeken zijn. Afgelopen zondag heb ik zelf de Mechelse Heide bezocht. Ook hier was duidelijk te zien dat de herfst ingetreden was.




Ik kan intens genieten van de natuur en zeker in deze tijd van het jaar met al zijn kleuren pracht.
Helaas is mijn kennis van de flora en fauna erg minimaal. Zo weet ik ook niet echt de naam van de volgende plant. maar vind die pluizen op de plant altijd apart en tegen de achtergrond geeft het een mooi gezicht.




Natuurlijk waren er op op de Mechelse Heide ook genoeg paddenstoelen te vinden.




Ik heb lang moeten zoeken. maar uiteindelijk heb ik ze dan toch gevonden.






Net voordat ik de Mechelse Heide verliet zag ik net nog iets glimmen tussen het gras en het mos. in eerste instantie moest ik goed kijken. het leek net een vers gebakken poffertje met stroop erop.


dinsdag 13 oktober 2009

herfst wandeling.

Nederland zit nog altijd in zwaar weer. Vele bedrijven hebben het op dit moment erg moeilijk om te blijven bestaan en hun personeel binnen hun bedrijf te houden. In juli kreeg ook ik te horen dat mijn contract niet verlengd mocht worden. Na wat speurwerk op internet kon ik binnen twee weken weer aan het werk. dat is in deze moeilijke tijd niet verkeerd. Ik zou waarschijnlijk voor drie maanden aan de slag kunnen, en eventueel langer. Na zeven weken kreeg ik plotseling te horen dat ze iemand anders voor mij hadden gevonden, met meer ervaring op dit vakgebied. ondanks dat mijn collega niet ontevreden over me was, kon hij me niet langer daar houden. Dus op dit moment zit ik thuis, op zoek naar een nieuwe job. we blijven positief en gebruiken de vrije tijd om op zoek te gaan. op zoek naar banen, maar ook op zoek naar mooie herfst plaatjes. gisteren was het een mooie middelmatig bewolkte dag met tussen de wolken door een lekker herfst zonnetje. dit in combinatie meteen lichte wind, was het ideaal weer om ff uit te waaien en te genieten van alle kleuren dat de herfst te bieden heeft. Genieten jullie mee.









Ook deze keer is me het niet geluk om een rode met witte stippen te vinden. maar heb wel een bruine met zwarte stippen gevonden.



Klik op de foto om ze in groter formaat te bekijken.