dinsdag 30 juni 2009

verkeersregelaar




Sinds enkele jaren ben ik lid van stichting verkeersregelaars Stein. Deze stichting houdt zich voornamelijk bezig met de parcours beveiliging van wielerevenementen. De stichting beschikt over een 80 tal actieve leden.


Alle leden zijn vrijwilgers, dit houdt in dat alle inkomsten worden gedoneerd in de stichting. als tegenprestatie wordt er een keer per jaar een grote feestavond georganiseerd. Wat er dan er nog aan gelden over blijft, wordt gegeven aan een goed doel. Zo hebben we onderandere een dagverblijf voor verstandelijk gehandicapten kunnen helpen aan de realisering van een snoezel ruimte.



De wielerevenementen die we onderandere begeleiden zijn de ronde van nederland, ronde van limburg, bart brentjens challange en de amstel goldrace. Dit zijn evenementen die hier in de omgeving plaatsvinden. Af en toe helpen we ook wel eens buiten de grenzen. de ride for the roses is zo'n evenement. dit wieler evenement wordt elk jaar in een andere plaats georganiseerd. hiervoor zijn we al naar Utrecht, Groningen en Goes afgereisd.


Afgelopen weekend was het zo ver, het NK wielrennen op de weg stond op het programma. Al vroeg uit de veren, want we werden al om om 6.30u in Stein verwacht. De eerste renners zouden al om 9.00u starten. Het is altijd maar de vraag wat je kunt verwachten op zo'n dag. Het lijkt op zich vrij gemakkelijk allemaal. je houdt af en toe het verkeer tegen laat de renners lang en je laat het verkeer weer over steken. Maar helaas ook deze keer bleek weer dat je altijd oplettend en geconcentreerd moet blijven. De mensen hebben tegenwoordig allemaal geen tijd meer en kunnen ook geen begrip op brengen om even een paar minuten te wachten of de aanwijzingen op te volgen van een verkeersregelaar. Bij mezelf is het op zich allemaal goed verlopen, ben dan weliswaar bijna omver gereden, heb ik een ruzie moeten sussen en volgde een bestuurster mijn aanwijzingen niet op, waardoor ze de renners tegenmoet reed. maar het is allemaal goed afgelopen.Een collega had wat minder geluk. Deze heeft anderhalf uur op het politie bureau gezeten om aangifte te doen. Hij werd geschept door een vrouw die zijn aanwijzingen niet opvolgde. Daarna is ze ook nog eens haar man gaan halen. Gelukkig zag een collega het en heeft de eerste de beste politie motor aangehouden waardoor de schade beperkt bleef. Het laat je wel even nadenken of het nog wel leuk blijft op deze manier. En ik kan alleen maar zeggen ja. je hebt dan wel van die mensen die het verzieken, maar het grootste gedeelte was ongelofelijk vriendelijk. Het merendeel stak even een hand in de lucht om je te bedanken en de renners hebben weer een mooie wedstrijd kunnen rijden. en daar doe je het voor

3 opmerkingen:

  1. Daar doe je het zeker voor inderdaad!
    maar is het nie tmet alles in de maatschappij dat we steeds agressiever worden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is jammer dat er van die egoïsten rondlopen in de maatschappij die denken dat zij alleen op de wereld zijn en daarom geen rekening hoeven te houden met anderen. Het vervelende is dan dat jullie de dupe kunnen zijn. Gelukkig is het goed afgelopen en hebben de renners ongehinderd de wedstrijd uit kunnen rijden. Helaas heb ik niets van de wedstrijd gezien omdat we onderweg waren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk en goed dat je dit doet, wist ik helemaal niet.
    Goed werk

    BeantwoordenVerwijderen