dinsdag 30 juni 2009

verkeersregelaar




Sinds enkele jaren ben ik lid van stichting verkeersregelaars Stein. Deze stichting houdt zich voornamelijk bezig met de parcours beveiliging van wielerevenementen. De stichting beschikt over een 80 tal actieve leden.


Alle leden zijn vrijwilgers, dit houdt in dat alle inkomsten worden gedoneerd in de stichting. als tegenprestatie wordt er een keer per jaar een grote feestavond georganiseerd. Wat er dan er nog aan gelden over blijft, wordt gegeven aan een goed doel. Zo hebben we onderandere een dagverblijf voor verstandelijk gehandicapten kunnen helpen aan de realisering van een snoezel ruimte.



De wielerevenementen die we onderandere begeleiden zijn de ronde van nederland, ronde van limburg, bart brentjens challange en de amstel goldrace. Dit zijn evenementen die hier in de omgeving plaatsvinden. Af en toe helpen we ook wel eens buiten de grenzen. de ride for the roses is zo'n evenement. dit wieler evenement wordt elk jaar in een andere plaats georganiseerd. hiervoor zijn we al naar Utrecht, Groningen en Goes afgereisd.


Afgelopen weekend was het zo ver, het NK wielrennen op de weg stond op het programma. Al vroeg uit de veren, want we werden al om om 6.30u in Stein verwacht. De eerste renners zouden al om 9.00u starten. Het is altijd maar de vraag wat je kunt verwachten op zo'n dag. Het lijkt op zich vrij gemakkelijk allemaal. je houdt af en toe het verkeer tegen laat de renners lang en je laat het verkeer weer over steken. Maar helaas ook deze keer bleek weer dat je altijd oplettend en geconcentreerd moet blijven. De mensen hebben tegenwoordig allemaal geen tijd meer en kunnen ook geen begrip op brengen om even een paar minuten te wachten of de aanwijzingen op te volgen van een verkeersregelaar. Bij mezelf is het op zich allemaal goed verlopen, ben dan weliswaar bijna omver gereden, heb ik een ruzie moeten sussen en volgde een bestuurster mijn aanwijzingen niet op, waardoor ze de renners tegenmoet reed. maar het is allemaal goed afgelopen.Een collega had wat minder geluk. Deze heeft anderhalf uur op het politie bureau gezeten om aangifte te doen. Hij werd geschept door een vrouw die zijn aanwijzingen niet opvolgde. Daarna is ze ook nog eens haar man gaan halen. Gelukkig zag een collega het en heeft de eerste de beste politie motor aangehouden waardoor de schade beperkt bleef. Het laat je wel even nadenken of het nog wel leuk blijft op deze manier. En ik kan alleen maar zeggen ja. je hebt dan wel van die mensen die het verzieken, maar het grootste gedeelte was ongelofelijk vriendelijk. Het merendeel stak even een hand in de lucht om je te bedanken en de renners hebben weer een mooie wedstrijd kunnen rijden. en daar doe je het voor

woensdag 24 juni 2009

nieuw speeltje





Zoals jullie weten uit mijn vorige log, is fotograferen een hobby van me. Dit doe ik met de canon 350D. Nu is het vaak onhandig om zo'n grote camera overal mee naar toe te nemen. daarom ben ik eens op zoek gegaan naar een compact camera. En ik heb er een gevonden. een mooie blauwe.



Ik zal natuurlijk blijven fotograferen met mijn spiegelreflexscamera. maar er zullen nu ook regelmatig foto's van mijn copactcamera op mijn log geplaatst worden. de foto's die ik met mijn spiegelreflexs camera maak zal ik ook blijven plaatsen op mijn fotosite. maar nu eerst wat foto's van wat ik vandaag geschoten heb.





Komend weekend staat het nk wielrennen op het programma. deze twee dagen zal ik als verkeersregelaar er proberen voor te zorgen dat de wedstrijd veilig verloopt. meer hierover in een volgende log

donderdag 18 juni 2009

Welkom




Het is zover. Na het volgen van een aantal weblogs, vond ik het zelf ook eens de hoogste tijd worden om een weblog te starten. Alleen wat ga je in zo’n eerste weblog schrijven. Ik zou kunnen vertellen dat ik als hobby fotograferen heb en dit doe met de canon 350D.


Of ik zou kunnen vertellen dat ik echt een verenigingsman ben. dat ik onder andere lid ben van harmonie ST walburga. Waar ik drapaeudrager ben.


Ik bij de toneelvereniging de vriendenkring samen met een aantal collega’s het licht en geluid Verzorg bij de voorstellingen.

Dat ik lid ben van stichting verkeersregelaars Stein (Deze stichting verzorgd de parcours beveiliging bij diverse wielerwedstrijden) . het volgende wat op het programma staat is het NK wielrennen in Heerlen/landgraaf.


En of ik het nog niet druk genoeg heb, ben ik ook nog eens lid van de Hub'n Bub'n. Bij deze gezellige band ben ik roadie en chauffeur van de materiaal wagen.


Nee deze onderwerpen laat ik voor een volgende keer. Ik zal het nu ff laten bij het vertellen wat jullie een beetje kunnen verwachten op deze weblog. Ik zal wat vertellen over het doen en laten van me, Maar bovenal zullen er regelmatig foto’s geplaatst worden van de natuur.


Maar ook andere onderwerpen komen aan bod.


Hopelijk zijn jullie een beetje nieuwsgierig geworden en kan ik jullie verblijden met een volgende log


Ohw ja, voordat ik het vergeet, Ik ben harold. 35 jaar jong en woon in maastricht. De naam haroldia komt voort uit mijn eigen naam en uit het woord dia (gekleurde foto).